Viimeisimmässä kommentissani udeltiin joko olen saanut vakituisenpaikan Mustista ja Mirristä. Jep, tammikuusta asti olen ollut vakituisena työntekijänä kyseisessä eläintarvikeliikkeessä. Viihdyn työssäni paremmin kuin hyvin; kivat työkaverit, tapaan päivittäin mielenkiintoisia asiakkaita ja koiria, ja opin uutta tuotteista ja koirissta/kissoista (eikä koirillani ole ollut koskaan niin paljon leluja, pantoja, valjaita ja herkkuja kun nyt....).
Tällä hetkellä vietän kesälomaa. Töihin palaan juhannuksen jälkeen.

Elämässä on ollut viimeaikoina murhetta ja takapakkia, eikä koiraharrasuspuolikaan ole siltä säästynyt. Välillä olin jo luovuttaa ja vaihtaa greyhoundit maltankoiriin ja näyttelyharrastukseen (vitsi vitsi...en todellakaan oikeesti, vaikka helpompaa se olisi)
Mutta viimeisin käänne harrastuksessamme oli Toscan läpi mennyt koejuoksu Tampereella. Tosca myös sijoittui kolmanneksi ja voitti 10€.

En osannut odottaa Toscalta yhtään mitään.
Toivoin oikeastaan vain sitä että se juoksisi ehjänä alusta loppuun (pari koiraa oli jo aiemmissa lähdöissä loukkaantunut), ja ettei se tekisi mitään älyttömän noloa, kuten karkaisi kopittajan käsistä ja juoksentelisi pitkin rataa antamatta ottaa itseään kiinni. (Eräs kasvattajan tuttu siis kopitti Toscan, koska minulta neiti karkailee harjotuksissa kopitustilanteessa käsistä tämän tästä...)

Sain seurata oman koiran lähdön kerrankin katsomosta, enkä lähtökopin takaa kuten harjoitukissa tai Turun ryhmäkokeissa.
Jännitys oli aika huima, ja ihan syystäkin. Tosca lähti kopista todella lujaa, ja juoksi toisena pitkään, kunnes tipahti kolmanneksi (ilmeisesti koska joku juoksi sen jaloille kaarteessa...näin kuulin).
Mutta kun ei odota liikoja, niin ei voi olla muuta kuin riemuissaan tuollaisesta suorituksesta .(Tosca oli muuten mennyt kuulemma koppiin ihan ongelmitta...temppuilee siis vain minulle. Pah)
Videokooste kisoista löytyy täältä.
Jos koko pätkää ei kiinnosta katsoa, niin Toscan lähtö löytyy 6:26 kohdasta. Lähdön voittajana on Swing Of Snidget ajalla 29.39. Tosca juoksee mustalla manttelilla (nro 4).

Olin niin iloinen ja ylpeä koirastani että unohdin ilmoittaa Toscan seuraavan sunnuntain Tampereen kisoihin. Eli opinpa sitten kerrasta senkin, että ilmoittautumisesta kannattaa laittaa mustutus kännykkään, koska tuo 2h puhelinilmoittautuminen menee niin helposti ohi, jos on vaikka jotain muuta ohjelmaa samaan aikaan päällä.

Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina on vielä Tampereella kisat, ja sielä sitten juostaan meidän ensimmäinen oikea kilpailu(sijoitus)lähtö. Loput kauden kisoista on Hyvinkäällä, Turussa ja Oulun lähellä Virpiniemessä. Oluunpäin ei tule lähdettyä usein, mutta kerran on pakko: Kolmivuotiaiden GP juostaan tänävuonna sielä, ja sinne Tosca on ilmoitettu jo kolmevuotta sitten :)