Kaksi vuotta meni äkkiä. Tänä keväänä on näytöt ja niistä läpi päästyäni olen valmis eläintenhoitaja.
Mitähän ihmettä tälle blogille tapahtuu sitten? Tämähän on kertonut Louella opiskelusta ja kohta se on ohi. Tätä miettiessäni päädyin ratkaisuun että jatkan kirjoittamista entiseen malliin.

Sillä vaikka koulu täällä loppuukin, koiriin liittyvä opiskelu ei tule loppumaan (toivottavasti koskaan). Tulen tästä eteenpäin käymään entistäkin enemmän luennoilla ja kursseilla joita järjestetään milloin missäkin. Haaveena on myös koirahierojan opinnot Tampereella. Mutta ensin olisi tavoitteena löytää tämän alan työtä. Niin kivaa kun opiskelu onkin, niin opintotuella kituuttaminen saa nyt loppua ainakin hetkeksi.

Tämän kevään aikana on käyty läpi trimmausta (kuvia Sivut kohdasta), kasvattaja kurssin loppuosa, tautiopin loppuosa, koiran ja kissan ensiapua ja yrittäjyyttä.
Kasvattajakurssin lopputehtävät aiheuttivat päänvaivaa melkoisesti laajoilla tehtävillään. Miedän piti tehdä omasta rodusta ns. kasvattajan kädestä kansio jota jakaa tuleville pennun ostajille. Minimi sivumäärä oli 10 sivua mutta itseltäni tekstiä tuli juoksijalinjaisesta greystä 32 sivua. Ja juttua olisi riittänyt vaikka kuinka vielä lisääkin, mutta johonkin oli raja vedettävä. Piti myös tehdä 40 kohdan prosessitaulukko pentueen suunnittelusta aina 9 vuotiaan kasvatin kuolemaan saakka ja 6 sivuinen essee oman rodun rodunomaisestakokeesta suhteessa rotumääritelmään (mittaako se rotumääritelmässä vaadittavia asioita jne. ja mitä tulisi muuttaa että se mittaisi niitä paremmin). Tämä viimeisin tehtävä vaati melkoista soveltamista juoksijalinjaisen greyn kohdalla mutta 6 sivua tulikin sitten täyteen helposti :)

Päänvaivaa aiheuttaa myös yrittäjyyskurssin tehtävä. Siinä tulee suunnitella alusta loppuun oma yritys budjetointineen kaikkineen. On aivan mahdotonta edes itse käsittää miten paljon asioita siihen pitäisi tulla. Tehtävä on myös vaikea senkin takia koska en ole nyt mitään yritystä oikeasti perustamassa. Mistä ihmeestä voin tietää paljonko esim. yritykseen hankittavat tarvikkeet tulevat maksamaan? Voinhan hankkia niitä käytettynäkin joilloin ne ovat halvempia ja hinnat voivat heittää paljonkin. Tai paljonko ensimmäisenä vuonna tulee käymään asiakkaita? Jos oikeasti suunnittelisin yritystä tehtävä olisi jossain määrin helpompi. Tietenkin soittaisin läpi kaikki paikat mistä voisin tiedustella tarkkoja hintoja ja tekisin "asiakas kyselyn" jossa kysyisin alueeni lemmikinomistajien tarvetta hoitopaikalle. Pelkän koulutehtävän vuoksi en viitsi niin laajamittaisiin toimiin ryhtyä.

Tämä viikko on vielä koulua. Viimeviikolla vein Toscan ja kaikki tavarani junalla pois täältä ja tämän viikon elän hyvin askeettisesti ja kertakäyttöastioilla.
Sunnuntaina lähdemme luokan kanssa koulun autoilla kiertämään eteläsuomen koirahoitoloita. Käymme mm. opaskoirakoululla, poliisikoiralaitoksella, etelä-hämeen koirahoitolossa ja koirakylpylä aptuksella. Samalla reissulla jään sitten lopullisesti Tampereelle ja aloitan viikolla 13 työharjoittelun Etelä-hämeen koirahoitolassa Parolassa. Suoritan siellä myös tämän tutkinnon käytännön näytön.
Muita osia näytössä on asiakaspuhelu jossa testataan asiakaspalvelutaitoja puhelimessa, atk näyttö joka testaa tietokoneen käyttötaitoja, sekä yrittäjyys taitoja testaava haastattelu jonka yksi osa tämä nyt vääntämäni koirahoitolayrityskin on.

Paljon on siis vielä edessä ennen valmistumista. Ja näytöt lisäävät painetta sen verran että kaikki täällä epäilevät omaa valmistumistaan :) Mutta on täältä muutkin läpi päässeet, joten toivotaan parasta (ja pelätään pahinta)

Pariin minulle esitettyyn kysymykseen löytyy vastaukset kommenteista kysymysten perästä :)