Kevät on mennyt aivan uskomattoman nopeasti. Meillä on ollut tautioppia, anatomiaa, fysiologiaa, kissan käsittelyä ja tuntemusta, erä ja ohjelmapalvelutoimintaa (rekikoira toiminta), sekä tällä hetkellä tuotantorakentamista, jota pidän melkoisen turhana.

Tietysti on ajateltu että jos perustamme oman hoitolan niin on osattava ja ymmärrettävä rakennus asioitakin. Mutta kuten yksi opiskelukaverikin sanoi; jos oman hoitolan perustan, niin en sitä itse rakenna. Sitä varten ovat ammattilaiset. Ja tuskin opimme rakentamaan hoitolarakennusta alusta loppuun niiden muutaman viikon aikana kun tuota kurssia on.
 Mutta jos jotain hyvää tuosta kurssista on ajateltava niin eipä sitten luulisi menevän sormen suuhun kun jotain pientä nikkaroitavaa omassa hoitolassa olisi. Ja pääsen ainakin rakentamaan koirilleni ruokakuppi telineen ensi viikolla. Sellaiselle on käyttöä.
Niin, ja kuulemma opettelemme ajamaan traktorilla jossain vaiheessa. Enpä sitten tiedä mitä eläintenhoitaja silläkään taidolla tekee mutta hauskalta kuulostaa :)

Tautiopissa käytiin läpi koirien ja kissojen yleisimpiä sairauksia. Ja taas sitä oppi paljon uutta. Tosin moni asia oli ennestään tuttua harjoittelusta eläinlääkäriasemalla. Nyt sitä todella ymmärtää esim. että koiran rokottamatta jättäminen on tyhmää koska kyseessä on paljon muukin kuin "tuon meidän sekarotuisen piskin henki" kuten harmillisen moni koiranomistaja ajattelee (tiedän muutaman tapauksen).
Ja esimerkiksi ulkomailta tulevan koiran madottaminen ekinokokkia vastaan ei ole mitään turhaa hätävarjelua. Moni kuitenkin tekee näin, koska "ei sitä tullissa kuitenkaan tarkasteta" ja ymmärtämättä miten paha asia on kyseessä. Ekinokokkia ei suotta pidetä "ihmiselle rabiestakin vaarallisempana" kuten yhdessä luentomonisteissammekin sanotaan.
Ekinokokista enemmän tietoa mm. täällä.

Erä ja ohjelmapalvelua odotin vähemmän innolla. Kuvittelin kurssin tylsäksi. Mutta opettaja on huippu mukava ja tunnit mielenkiintoisia. Aiheena olivat siis rekikoirat. Käytiin läpi rekikoiran koulutusta, treenausta, hoitoa ym. Kurssin tavoitteena on että pystyisimme työskentelemään tarvittaessa rekikoira farmilla. Tulemme siis vielä myöhemmin opettelemaan koiravaljakolla ajoa, moottorikelkalla ajoa (työntekijät kulkevat farmeilla moottorikelkalla) ja olemme viimeisen viikon kurssista töissä tämän opettajan omalla husky farmilla. Ensi talvena teemme myös kolmen päivän reissun, jossa pääsemme tutustumaan rekikoirafarmeihin ympäri pohjoista. mm. Ylläkselle. Kerrankin odotan talvea :)

Lauantaina olimme Oulusa kissanäyttelyssä. Se kuului kissan käsittely ja tuntemus-kurssiimme.
Ja tänään olimme kahden kämppikseni kanssa Kemissä match showssa. Tosca ja kämppikseni kultainen noutaja eivät ikävä kyllä menestyneet luokassaan. Pimu sen sijaan ylitti odotukset. Viime syksyn Kemin reissullamme se oli sinisen nauhan saaneiden neljäs. Mutta tällä kertaa BIS 5! Eli koko näyttelyn viidenneksi kaunein koira. Kotiin viemisenä tuli komea pokaali. Onpa mukavaa että juoksijakin pärjää välillä näyttelyssä. Olkoonkin kyseessä epävirallinen mätsäri vain...:)