Opiskelen eläintenhoitajaksi/ koirahoitolayrittäjäksi länsi-lapin ammtti-instituutissa, Louella. Aloitin opiskelut n. kuukausi sitten ja tänään päätin aloittaa blogin, jossa kerron kaikesta mitä täällä tehdään ja opiskellaan. Näin kaikki oppimani ja muistot tulevat säilymään paremmin. Omaan pääkoppaan kun ei välttämättä ole luottamista :)

Opiskelu tapahtuu länsi-lapin ammatti-instituutissa, Tervolan Louella. Koulutus kestää kaksi vuotta, on aikuiskoulutusta, ja vahvasti yrittäjyyteen pohjautuvaa. Meistä tulee siis tulevia koirahoitolan omistajia. Miksi ei tietysti muutakin....pitäähän tämä koulutus sisällään kaikenlaista (mutta yrittäjyys, ja nimenomaan koirahoitola yrittäjyys on tämän koulutusken vahvin puoli). Enemmän itse koulutuksesta voi lukea täältä .

Tähän mennessä olemme jo oppineet poliisikoiratoiminnasta, käyneet ATK, ensiapu1 ja tulityö kurssit. Lisäksi on ollut hoitolatoiminnan kurssi, jossa opimme kaiken oman koirahoitolan perustamisesta. No, ei ehkä ihan kaikkea vielä tässä vaiheessa, mutta ainakin monia hyviä vinkkejä mitä kannattaa huomioida oman hoitolan perustamisessa.

Päädyin tämän alan opiskelijaksi osittain sattumalta. Vuosi sitten aloin etsiä kaikkia mahdollisia koira-alan koulutuksia, mitä suomessa on. Ykkös vaihtoehtona oli Kannuksen kennelalaa opettava koulu koiraterapeutti erikoistumis mahdollisuuden vuoksi. (Ongelmakoirat ovat lähellä sydäntäni. Ja niiden "parantaminen" ammattina suurin haave). Kannukseen ei kuitenkaan tullut edes pääsykoe kutsua kehnon peruskoulu todistuksen vuoksi. (Artesaani tutkinnostanikaan ei tullut mitään lisäpisteitä).Mutta Louelta kutsu tuli ja niin matkustin 8h / suunta junalla Tampereelta tänne pohjoseen yhden ainoan haastattelun vuoksi. Ja se kannatti. Täällä ollaan :)

Ennenkin olin jo miettinyt oman yrityksen perustamista. Milloin haaveissa oli askarteluliike, eläinkauppa, koiraterapeutin vastaanotto tai jopa koirahoitola. Täällä ollessa on tietysti tuo koirahoitola haave vain vahvistunut. Että katsotaan mitä sitä tuleivaisuudessa tämän koulutusken jälkeen tapahtuu....