Onpa viime kirjoituksesta kulunut aikaa. En ole oikein ehtinyt ja toisaalta jaksanutkaan panostaa tähän blogiin. Yritän korjata asiaa nyt.
Tampereelle tulin kesäkuun puolessa välissä. Heti alkuun kävin varmistamassa itselleni työharjoittelupaikan Nekalan Musti ja Mirri- eläintarvikeliikkeestä. Aiemmin Pohjosessa ollessani olin kyllä soitellut paikkaan mutta he eivät voineet luvata mitään ennen kun pääsisin itse käymään paikanpäällä. Paikka oli onneksi sillä käynnillä selvä; aloittaisin 31.7.

kesäkuunpuolikkaan ja heinäkuun pidin lomaa. Töitä en edes yrittänyt saada koska pidin aika epätodennäköisenä mahdollisuutta löytää mitään vain yhdeksi kuukaudeksi. Ja muutenkin lomailu ennen työharjoittelua houkutteli enemmän. :) Loma taisikin mennä suurimmaksi osaksi rannalla ja terasseilla upeista ilmoista johtuen.

Työharjoittelu Mustissa ja Mirrissä vierähti käyntiin melkoisen vauhdikkaasti. Myymälässä oli vajaa miehitys useiden saraslomien ym. vuoksi joten jo heti ensimmäisenä päivänä sain neuvoa asiakkaita, opetella ja käytää kassakonetta, soittaa puhelimella sekä vastata siihen jos se soi. Kaiken muun myymälä työn lisäksi. Ei mitään pehmeää alkua, heti hommiin vaan :)
Tässä harjoittelupaikassa jos missä saa kehittää asiakaspalvelutaitoja.

Tässä on myös se etu esim. eläinlääkäriasemalla työskentelyyn verrattuna ettei tarvitse jatkuvasti tuntea itseänsä tyhmäksi harjoittelijaksi. Osaan kyllä oikein hyvin kertoa millaista korvanpuhdistusainetta kannattaa ostaa, millainen häkki olisi hyvä syyrialaisellehamsterille, miten lyhytturkkisen koiran turkkia pitäisi hoitaa tai millainen ruoka olisi hyvä sekarotuiselle koiranpennulle. Monista aiheita pystyisin pitämään jopa pienen luennon. (Minun ei siis enään tarvitse ottaa paineita siitä etten osaa puhelimessa arvioida oireiden perusteella mikä koiraa/kissaa vaivaa tai osata tulkita verikokeiden tuloksia.) Omien koirien kautta on tullut opittua paljon tälläisiä pieniä käytännön juttuja, sekä tämä koulu on vielä syventänyt tietämystä.

Tällä viikolla olen joutunut paljon kissaihmisten pommittamaksi. Mikä kissanheikka olisi pienirakeista, pitää hajut hyvin ja on riittoisa? Mikä olisi paras ruoka nirsolle seniori-ikäiselle kissalle? Entä kissan pennulle? Pitäisiko syöttää enemmän kuivamuonaa vai tölkkiruokia? "hmm...no tuota..."
Miten nämä asiakkaat löytävätkin juuri minut myymälästä eikä ketään jolla on enemmän kokemusta kissoista? No ehkä tällä kaikella on tarkoituksena olla oppina minulle. Pakko pyytää paikalle joku joka enemmän tietää ja samalla yritän itsekin kuunnella ja oppia. Tällä viikolla onkin tullut kissanruuat ja hiekat paljon tutummaksi. :)  Vaikka paras tietämys tulisikin varmaan jos asioista olisi omakohtaisia kokemuksia. Pitäisiköhän hankkia kissa ihan vaan siksi että pystyisi analysoimaan paremmin eri kissanhiekkojen omisaisuuksia asiakkaille?
Kissaa olen kyllä harkinnut jo ennen tätäkin. Ensimmäisellä kämppikselläni Pohjosessa oli kissoja ja viime keväänä ollaan opiskeltu muutenkin kissasta paljon. Umpi koiraihmisessä on siis herännyt pieni kiinnostus kissaharrastukseenkin ;)

Kassakoneen kanssa en ole pahemmin möhlinyt tähän saakka kuten pelkäsin aluksi tekeväni. Tosin jossain harjoittelun alkuvaiheilla hinnoittelin pieniä kumisia luun muotoisia koiranleluja ja eilen eräs työtovereistani oli poiminut ne kaikki uudelleen hinnoiteltaviksi; Olin lätkinyt hintalaput viivakoodin päälle (Mikä on todella tyhmää. Itseänikin ärsyttää suunnattomasti yrittää saada konetta ottamaan viivakoodia kun sen päällä on tarra), mutta tämä ei ollut ainut syy. Pienen kumiluun hintana oli 19.90€. Melko kallista...Oikea hinta olisi siis kuulunut olla 2,50€ :)
Ehkä hinnoitteluja tehdessä oli vaitunut kone välillä jonkun kanssa mutta enkö sittenkään ollut ihmetellyt kumiluun melkoisen tyyristä hintaa? enpä ilmeisesti. Tämän hinnoittelun tein ensimmäisellä työviikollani, joten menköön tämän kerran aloittelijan mokasta. :)