Ensi sunnuntaina minusta tulee kahden koiran omistaja. Meille tulee pentu :) 10 viikkoinen greyhound (no mikäs muukaan...) narttu.
Tätäkin mietin viikkoja. Ja monesti jo päätin ettei pentua otetakkaan tähän elämäntilanteeseen, mutta niin vain päätökset muuttuu. (Ihan sama juttu oli muuten Pimunkin hankinnan kanssa).

Satuin muutama kuukausi sitten eksymään GRL:n pentupalstalle, ja huomasin suunnitteilla olevissa yhdistelmän joka naulitsi katseen siihen paikkaan. Isä Mr Moose ja emä Funky Fire. Paljonhan en vielä koirien kasvattamisesta, geenien periytymisestä ym. tiedä, mutta voisiko tuosta yhdistelmästä muuta tulla kuin hyvää? (no okei, voi kyllä. Ikinähän ei 100% varmalla mitään tiedä, ja menestys on muutakin kuin hyvät geenit...mutta todennäköisyys saada hyvä ratakoira on tietysti suurempi jos molemmat vanhemmat ovat hyviä.)
 Mossen (Mr Moose) olen nähnyt tampereella kisoissa ja rataharjoituksissa monesti. Mosse on  mm. valittu vuoden greyhoundiksi, voittanut sprintti derbyn, egu open:nin, junior derbyn ja suomenmestaruuden. Sekä tehnyt  rataennätykset kaikilla neljällä suomen greyhound radalla ja useammalla eri matkalla.
Lillin (Funky Fire) Olen nähnyt myös muutamaan otteeseen käydessäni Pimun kasvattajalla. Lilli on aloittanut uransa Irlannissa (ja pärjännyt sielä) sekä voittanut suomessa EGU stayer openin ja Queen trophyn. Ja tehnyt rataennätyksen Turussa.

Niinpä sitten seurailin pentupalstan tilannetta viikkoja (syvästi pentusesta haaveillen) ja lopulta kun tilanne oli jo se että pentuja olisi syntymässä lähiaikoina, laitoin  kasvattajalle viestiä Pimusta ja samalla sivussa ilmaisin kiinnostuksen tätä yhdistelmää kohtaan (Pentu on samalta kasvattajalta kuin Pimukin).

Ja niinhän siinä kävi että minulle varattiin pentu samana päivänä kun ne syntyivät...
Toisen koiran hankinta on kyllä monella tapaa helpompaa kuin ensimmäisen. Minun ei tarvitse hankkia juuri mitään sitä varten. Pannat, remmit, lelut ym. on jo valmiiksi :) Ainoastaan penturuokaa ja ruoka ja vesi kuppi piti hankkia.
Niin, ja tietenkin kuonokoppa. Tätä virhettä ei sallita toista kertaa:

27470.jpg

Pimu repi ja rikkoi pentuna kaiken minkä irti sai. Ja teki näitä tihutöitään vaikka kotona olisi ollutkin ihmisiä (ei siis ollut eroahdistusta, vaan pelkkää mielusta ajankulua...)
Enään en luota siihen että liikunta, lelut ja puruluut pitävät pennun erossa kielletyistä tavaroista.

Nykyisin Pimu on erikoistunut lähinnä ruuan varastamiseen ja roskapussien repimiseen. Ja onkin tullut hommassaan jo niin taitavaksi että aukoo kaapit, repii roskapussit hajalle ja levittää (+ syö jonkin verran) sisällön pitkin asuntoa kuonokoppakin päässä.... Joskus pitäisi kyllä hankkia tänne valvontakamera. Olisin utelias näkemään miten se tämän kaiken tekee.

Tällä viikolla töissä on ollut paikalla vain toinen eläinlääkäreistä joten ei ole ollut pahemmin kiireitä. Tänään oli myös ennätysmäärä patteja hoidettavana. Lähes jokaisella koiralla oli jokin patti jossain päin kroppaa. Tämä oli tietysti minusta hyvin hauskaa, koska patit aivan erityisesti kiinnostavat (kyllä, minustakin tämä kuulostaa tosi oudolta mieltymykseltä :D )
Pääsin jopa katsomaan mikroskoopilla patin sisältä tullutta kudosnestettä. vau :)

No, onneksi on selvinnyt että meillä jokaisella taitaa olla omia suosikki tapauksia tuolla. Harjoittelija kaverillani mm. leikkaukset ja hammaskivenpoistot (ne ei taas minua niin kiinnosta. Hammaskivi haisee pahalle :)  )
Ja minun ykkönen on sitten ehdottomasti nuo patit ja paiseet. :D